lørdag 11. desember 2010

Julegaver laget av stor(e) og små

Dette er noe av det ungene har laget i jula som blir gaver til besteforeldre.
De er så flinke de små trolla mine.

Det å lage mus av valnøttskall forstod de med en gang og det eneste mora gjorde var å klippe til filten som er på magen på musa, klippe ut halen og å tre tråden gjennom perla som er nesen. Ørene klippa de ut og de limte og tegnet med glitter og koste seg.Koppene var egentlig ferdige for en stund siden, men de tusjene jeg hadde kjøpt virket ikke så godt som de skulle og malingen gikk av. Derfor måtte jeg kjøpe tusjer av gode gamle sorten som skulle brennes i ovnen, og ungene måtte gjøre jobben på nytt.

Her er hele gjengen samlet :)
Noen av gavene jeg har laget er ferdige. Skulle jo vært til alle tante barna, men sånn blir det ikke dette året. Noen gutter på min mann sin side får noe med slike bilder på:


Skikkelige bilder kommer etter jul...og da kommer det kanskje flere slike til resten av de minste og...
Ei stor jente får denne:

Den var ikke så vellykket som jeg hadde håpet, men håper den kan brukes uansett. Jeg har ihvertfall planer om å strikke slik både til meg og frøkna mi:) (er en bolero hvis noen ikke klarer se det ;) )
Jeg og en av mine svigerinner har begynt med tradisjonen å lage julesnop sammen hvert år her hos meg. Dette året satt vi til klokka 3 på natta og laga baileyskuler, sigar kuler og marsipan.
En av grunnene til at det ble så sent var at det ikke var så lett å huske på mandlene som var i ovnen så det måtte vi gjøre flere ganger. Og når jeg skulle male mandler slutta kjøkkenmaskinen å virke. Så jeg sto med løkhakkeren og akkurat da jeg var ferdig gikk alt i gulvet:O Så det endte opp på gamle måten. hakket med kniv:)
I tillegg blir det jo en del prat og dill etterhvert som vi ble trøttere:)

Har ikke bilder av produktet akkurat nå, men her er en av venninne gavene med baileyskuler og sigarkuler oppi.
(og til Fru Hetland, gaven din ser lik ut, men ikke det samme oppi ;) )

3 kommentarer:

 1. Jippi, eg glede meg til jul:-)
  Så gode du er!!! Og ungene! Gleder meg til mine får den tolmodigheten og lagelysten!

  Eg ser og at det er vanskelig å komme i mål me alt eg vil laga til folk, så trur trikset er å starte i januar. Ny taktikk til neste år...

  SvarSlett
 2. Jeg skulle liksom begynne i januar...men veldig lett å tenke at da har vi kjempegod tid. så utsetter og utsetter til det plutselig er jul:)

  Men kan ihvertfal prøve igjen nå i januar...

  Ungene er faktisk veldig tålmodige til tider, mer enn mora:)

  SvarSlett
 3. Søte små mus :)) De blir nok besteforeldrene glade for. Ser nu ut for at du har fått laga litt. Her har det blitt litt stopp, må mote meg opp og gjøre ting ferdig.. Vi får gå på med godt mot :)) Ha finfine dager og stress ikke! Klem

  SvarSlett