fredag 4. mars 2011

Barnepiken..


Nå er jeg akkurat ferdig med en bok som jeg bare måtte lese etter å ha lest anmeldelsen hos Hannes lille verden.

Den heter Barnepiken og er debutromanen til Kathryn Stockett. De 480 sidene ble lest på 3 dager. Har fått litt for lite søvn disse dagene og strikketøyet har blitt liggende...

Boka er morsom, trist, frustrerende og gjør meg flau og sint til tider. Var ikke lett å legge fra seg i det hele tatt.

Boka handler om forskjellene mellom svarte tjenestefolk og deres hvite fruer i Mississippi, USA i begynnelsen av 1960 årene.

Det er 3 fortellerstemmer, 2 svarte og en hvit.

Den hvite stemmen tilhører unge miss Skeeter på 23 år. Hun vil gjerne skrive bok om hvordan de svarte opplever å jobbe for de hvite.
De passer unger, lager mat og vasker hus, men samtidig får de ikke bruke toalettet i huset pga enkelte mener det er fakta at 99% av svarte mennesker bærer på livsfarlige sykdommer.

Kan hun klare å skrive en bok uten at noen av hennes "fine hvite" venninner merker at hun krysser grenser for hva som er tillatt mellom de 2 rasene?

Tørr noen svarte snakke med henne?Snakke om både positive og negative ting om sine arbeidsgivere. Folk får tungene revet ut og blir skutt for å snakke...

Jeg vil gjerne lese fortsettelse på denne boka...

Men dette er mye av grunnen til at jeg leser svært lite bøker for tiden, jeg blir så revet med og klarer ikke legge den fra meg før jeg er ferdig... og det har jeg ikke tid til nå når jeg må tenke på studier:)

Sikkert litt langt og rotete skrevet dette her, men jaja:)

1 kommentar:

  1. Høres spennende ut! KAnskje det blir neste lesestoff?

    Tusen takk for hyggelig tilbakemelding på maleriet mitt!

    Ønsker deg en god tirsdag!

    Klem

    SvarSlett