onsdag 27. januar 2010

Enda ett strikkepinneetui

Har ei venninne som strikker masse og som hørte om disse strikkepinne etuiene.. Og siden hun har bursdag idag, skal hun få denne i posten :)


Denne er laget av en gammel duk (ganske stivt stoff)
Inni er det en gardin jeg kjøpte på sparkjøp til 30 kroner :)





Ser at jeg kanskje burde trene litt mer på å sy helt beint...hehe den ble ikke helt 100% men den gjør nok nytten.
Nå venter bare en omgang med strykehjernet og å pakke den inn å få sendt den av gårde :)

søndag 17. januar 2010

Man tager hva man haver...

Jeg holder fortsatt på å lære meg å sy, klarer ihvertfall å tre nåla uten å kikke i instruksjonsboka...

Igår begynte jeg på mitt første syprosjekt. Det ble en siklesmekke (ikke helt ferdig enda) Den har en side fra en gammel utslitt body og baksiden er en del av en tøybleie. Ble godt fornøyd jeg. Så de kan jeg lage flere av:)

I dag begynte jeg på ett litt mer avansert prosjekt (synes jeg)

Fant 2 putetrekk:


Spretta opp alle sømmene. Og sydde litt frem og tilbake og vips ble det ett...



Strikkepinne etui:)

Du kan finne oppskrift her


Fargen på bildet ble helt feil. Er limegrønt og brunt jeg har brukt. Kutta ut vatten som skulle være inni.

Så nå kan jeg rydde litt i pinnene som ligger rundt omkring, men først er det natta...






mandag 11. januar 2010

Det jeg gjør nå...

Har ei venninne som venter baby til sommeren, så da håper vi denne kjøreposen faller i smak. Så denne strikker jeg på nå...



(bildet er utrolig dårlig, tatt med mobilen i mørket...)

Noen av mine tidligere prosjekter del 5

De voksne måtte jo og få noe, så her er litt av de gavene og:)





Ene broren til gubben fikk 2 kinobiletter og dette gavekortet av oss til jul.:



For de som ikke klarer lese det så står det: Mens de voksne koser seg på kino, kan 1, 2 eller 3 unger leveres i fløythaugen 7. Her blir det servert mat og kos, og det er gode muligheter for overnatting hvis foreldrene ønsker det.



Jeg ønsker meg slike gavekort ihvertfall:)



Svigermor fikk bl.a hjemmelaget eggelikør, mokkalikør og kakaolikør






"tre nøtter til askepott" ble faktisk veldig god snack. Venner og bekjendte fikk sånn eller...






Nøttekuler og baileyskuler (sistnevnte måtte lages flere ganger siden de bare ble oppspist etterhvert)





Lagde også brente mandler både med og uten sjokoladetrekk...mmmm



synes det er genialt å kunne spise opp gaven...







Sønnen min på 4 lagde slike fantastisk fine gaver til alle besteforeldrene sine. Det er kjøkken kluter som han har tegnet på. De tåler 40 grader i maskinen. (Kjøpt som aktivitetspakke på panduro.)

Noen av mine tidligere prosjekter del 4

På min side fikk tantungene minnebokser. Minstejenta mi fikk nemlig en slik av tanta si ifjor. spurte om jeg kunne stjele ideen slik at ungene på min side og kunne få slike.

I minneboksen kan man legge ting man vil huske fra man var baby f.eks min første smokk, min første hårlokk, ultralydbilder, armbåndet fra føden m.m (kan selvfølgelig brukes til andre ting og, men akkurat disse har jeg laga som baby minne bokser)



Sånn så utgangspunktet ut (hadde ikke noen andre bilder av "før". Men her måtte jeg tape alt som ikke skulle bli hvitt. Etterpå fikk gubben i oppgave å spraye alle boksene hvite både inni og utenpå. (noe måtte jo han og bidra med i julegaver)

Så klippet og limte og surret og trykket og malte jeg ting på plass og voila....





Noen av mine tidligere prosjekter del 3

Den eneste jenta på gubben sin side er ei herlig jente på 6 år. Hun har nettopp funnet ut at hun skal samle på servietter.

Så derfor så laget tante en koffert til å samle serviettene oppi.

Jeg fikk en vinåpner en gang og likte så godt boksen den lå oppi og tok vare på den. Så den passa perfekt til dette prosjektet mitt:)

Jeg malte toppen hvit før jeg brukte lilla servietter til å dekke oppsiden med (brukte decoupage lim) Så var det bare å pynte

Jeg gikk også gjennom hele min samling med gamle servietter (både de jeg samla og de som mor samla da hun var liten) Alle de jeg hadde flere av la jeg oppi boksen.

Lurer faktisk på om jeg skal lage en slik boks til meg selv og...










Noen av mine tidligere prosjekter del 2

Jeg har bestemt meg for at mest mulig som skal gitt til jul skal være hjemmelaget. Er nok ikke alle som er enig med meg, men jeg mener at hvis vi bare skal kjøpe noe i en fart kan vi like gjerne bytte penger. En hjemmelaget gave viser at personen som gir har brukt tid på og tenke over gaven.


Jeg synes de hjemmelagde gavene er de kjekkeste å gi, men også de kjekkeste å få.


I august fant jeg ut at det var på tide å begynne med noen av gavene.


Bestemte meg for at tantebarna på gubben sin side skulle få hver sin hjemmestrikka hals. (oppi hodet mitt var det både lue og votter og, men jeg er ikke særlig flink til å beregne tid på noe)


Først laga jeg mønster på papir




Hadde jeg sinnsykt med tråder å holde styr på



Sånn ble det ferdige resultatet på hjemmelaga "lynet" hals.





Disse 2 fant jeg mønster til på nettet (selve figuren) Siden bildet ble så stort ble halsen veldig lang, men jeg synes egentlig det var ganske greit at de varma helt ned på magen til ungene:)
Jeg tok med meg halsene hjem til mor og fikk sydd noe fleece lignende stoff bakpå (veldig greit å skjule alle trådene;))

Noen av mine tidligere prosjekter

I høst strikka jeg 2 like kjoler. 1 skulle bli gitt som en del av en dåpsgave til ei lita prinsesse som vi var faddere på og en ble gitt i barselgave til naboen som fikk ei lita prinsesse.













Jeg hadde aldri strikket sånn hullmønster (kast) før, men etter god veiledning fra mor gjennom telefonen satte jeg i gang:)

Det var jo ikke så vanskelig som jeg hadde forventet (men klarte ikke se tv samtidig med dette nei)














Når bare hullmønsteret var over var det jo bare rundt og rundt med rett.( da kunne jeg se tv samtidig)

Det eneste jeg ikke klarte helt selv var å hekle fint rundt kanten. Jeg kan IKKE hekle, samme hvor mye mor forklarte klarte jeg ikke få det til å se ut som det skulle.. Så kanskje hekling er noe jeg bør lære meg...

Det ferdige resultatet ble ihvertfall jeg veldig godt fornøyd med, så håper jeg jo de som mottok de og satte pris på de:)

fredag 8. januar 2010

Blogging

Merkelig nok har jeg nå starta en blogg. Hadde aldri trodd det skulle skje, men siden det er så fantastisk mange flotte blogger rundt om som man må ha en profil for å kommentere, så valgte jeg nå å starte min egen blogg.

Jeg vet ikke hvordan dette kommer til å gå, men oppi det lille hodet mitt tenkte jeg at jeg skal prøve å legge ut litt av de tingene jeg lager.

Så får vi nå se om det er noen som finner veien inn hit:)

Til jul fikk jeg en symaskin som jeg har store planer om å bruke. Men jeg har ikke sydd noe siden ungdomsskolen (ifølge mor var jeg ikke særlig flink...) Så hvis noen som leser dette har forslag til hva som er enkelt nybegynner prosjekt setter jeg pris på tilbakemelding

Eller er det nok mest strikking som opptar meg på kveldene.

Jeg har bestemt meg for at alle julegaver som skal ut av dette huset skal være hjemmelagde etterhvert. Klarte det nesten dette året, men kan alltids bli bedre. Skal prøve å se om jeg klarer få lagt ut noen bilder av prosjektene mine i løpet av dagen, Jeg har ingen peiling på hvordan dette her funker, men man skal alltid prøve:)